[KONKURS] Mistrzowie grilla
Danie mięsne lub warzywne możesz podać w czterech smakach: łagodnym, ostrym, tradycyjnym lub orientalnym. Czy wiesz, który wybierzesz?
Marynata łagodna to kompozycja cebulki, czosnku, pietruszki i koperku, zatopionych w oleju rzepakowym wysokiej jakości. Polecana jako zaprawa do potraw z drobiu – filetów z kurczaka i indyka.
Marynata ostra wyraźny pikantny smak zawdzięcza odpowiednim proporcjom papryki, czarnego pieprzu i czosnku oraz domieszce cebulki. Olejowa baza pozwala zachować pełnię wszystkich aromatów.
Marynata tradycyjna zapewni kruchość marynowanemu mięsu. Jej składniki dobrano tak,
aby nie spływała z porcji mięsa, zamykała jego pory i zachowywała soczystość pieczeni.
Czosnek, kmin oraz odrobina papryki nadadzą potrawie smak charakterystyczny dla kuchni
polskiej.
Marynata orientalna nada mięsu nutę kuchni azjatyckiej. Aromaty kolendry, kurkumy,
cynamonu w połączeniu z odrobiną mięty i cytryny, dzięki olejowej bazie, zyskują wyrazistość i głębię.
Olej rzepakowy, stanowiący bazę Marynat Spółki Bielmar, dokładnie pokrywa mięso i zamyka jego pory, dzięki czemu pod wpływem wysokiej temperatury nie traci ono wilgoci i zachowuje soczystość. Pojedyncze opakowanie marynaty pozwoli nadać smak i aromat 70 dag porcji mięsa lub warzyw.
Uwaga!!! Konkurs
Weź udział w konkursie i wygraj jeden z 5 zestawów Marynat wraz z mistrzowskim
gillowym fartuchem!
Odpowiedz na pytanie:
W ilu smakach jest dostępna Marynata na bazie oleju rzepakowego Spółki Bielmar?
Wyślij sms-a o treści: TM.(odpowiedź), pod numer 7248 (koszt 2,46 zł z VAT, regulamin )
Na wasze odpowiedzi czekamy do niedzieli 24 sierpnia, do godziny 23:59.
Zwycięzców powiadomimy wiadomością SMS.